logiscool
iMaMA

Logiscool: Propuneri de ateliere digitale online pentru copii

Și… cum mai merge cursul de programare?

Wooo, mama, e super!

Wow, am zis și eu! După experiența cu școala online, ce așteptări puteam să am de la un curs predat în sistem de videoconferință? Minime, din păcate. Dar, se pare că există șanse extraordinare de învățare la distanță, important e să ai în față un om pasionat de ceea ce face, cu metode ingenioase de predare și dragoste pentru lucrul cu copiii.

Nichita a început atelierul de programare pe 16 mai, eram cu toții în Ucraina atunci. M-a uimit nerăbdarea cu care aștepta ziua de curs, dar și responsabilitatea de a nu întârzia la oră. Noi ne-am întors în București, iar el își vede în continuare de treabă, de acolo, de la bunici.

Îi place. Are colegi noi din România și chiar Republica Moldova. Băieți și fete. Întâlnirea ține o oră și jumătate. Învață și se joacă, respectă reguli și se distrează. Ce m-aș bucura să fie așa și la școală!

L-am întrebat ce-i place cel mai mult la cursul găzduit de Logiscool și mi-a spus că atunci când greșește sau șterge ceva din întâmplare, colegii îl așteaptă, iar instructorul îl ajută să recupereze fără a face tam-tam din asta. Iată un detaliu simplu cu preț mare!

Vestea bună este că Logiscool România a lansat de curând Atelierele Digitale Online, o serie de cursuri destinate copiilor și adolescenților care-și propun să învețe programare și alte discipline digitale și să devină creatori de tehnologie în vacanța de vară. Atelierele se desfășoară în perioada 15 iunie – 4 septembrie, se adresează copiilor între 7 și 17 de ani și nu necesită cunoștințe anterioare.

Elevii vor putea descoperi cum să creeze propriul joc, o aplicație, un clip video sau un logo, dar și care sunt principiile care stau la baza unor software-uri sau jocuri populare precum Android sau Minecraft. Interactive, utile, dar și distractive, Atelierele Digitale vor fi predate de către instructori în sistem de videoconferință.

Logiscool se implică activ în efortul de a îmbunătăți educația din România și va direcționa 3% din sumele încasate din aceste ateliere online către Teach for Romania, organizația non-guvernamentală de leadership în educație, care caută și pregătește oameni motivați, cu sau fără experiență anterioară de predare, să devină învățători și profesori inspiraționali în învățământul de stat și lideri în comunitate, în sprijinul copiilor din medii vulnerabile.

Mai multe detalii despre Atelierele digitale de vară Logiscool găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *