Ce faci când bebele tău are colici
iMaMA

Ce faci când bebele tău are colici?

Ce să faci…?

În primul rând, KEEP CALM! Aceşti bau-bau care se manifestă prin episoade severe de plâns, agitație, pumni încleștați și piciorușe în aer NU reprezintă o boală în sine. Colicii sunt, de fapt, un fenomen fiziologic normal şi tranzitoriu, specific primelor luni de viaţă a bebeluşului perfect sănătos, fără a se înţelege că ne putem culca pe-o ureche şi lăsa bebelușii să se descure după cum le e norocul.

În al doilea rând, citește până la capăt acest articol. Pe lângă trucuri anticolici și recomandarea unui produs care acționează direct asupra cauzei primare a colicilor, am pregătit și un mic concurs cu premiu mare: CaliPrev – picături pentru sugari, 15 ml, în valoare de 90 lei.

Colicile la bebeluși

Colicile apar de regulă între zero si 5 luni ale sugarului, pentru că în această perioadă se face adaptarea digestivă. Colicele pot fi agravate de ingerarea de aer în timpul alăptării, de consumarea anumitor alimente de către mama care alăptează, de disconfort ori stres. Și, se știe, copilul care are gaze multe tipă strident.

Metode de calmare a colicilor

Doar panica mamei nu ajută (pentru că se transmite copilului), în rest – există metode care să aline colicile bebelușului, favorizând un somn lung și liniștit. La băieții mei x-”colicioși” a funcționat dormitul pe burtică –o poziţie ideală pentru calmarea durerilor abdominale. Apoi, legănatul – în brațe și, mai ales, în sistemul de purtare. Băița călduță – momentul de relax total al zilei.

Și le mai făceam masaj, în sensul acelor de ceasornic, la nivelul burticii. Mă jucam cu piciorușele lor imitând mersul pe bicicletă – un exercițiu bun ce ajută la eliminarea gazelor. Țin minte că se făcea liniște în casă când dădeam cu aspiratorul și am aflat ulterior că e vorba despre acele sunete „albe” cu efect calmant – sunete difuze asemănătoare cu cele pe care bebe le auzea când se afla în burta mamei. Așadar, nu evita să folosești aspiratorul, uscătorul de păr sau mașina de spălat în preajma bebelușului. S-ar putea să-i placă mult!

Important este ca micuțul să râgâie după fiecare masă – așază-l pe genunchi sau pe umăr și bate-l ușor cu palma pe spate ca să poată scoate mai ușor aerul. Iar dacă este alăptat, atenție la dieta mamei. Fasolea, varza, broccoli, ceapa, usturoiul, semințele, nucile, fructele proaspete – sunt alimente care produc gaze. A se evita și mâncarea picantă sau foarte condimentată, ciocolata, cafeaua, ceaiul negru și alcoolul.

Cum tratezi colicile la bebeluși

În ajutor vin și unele medicamente sau remedii naturiste. Ceaiurile de chimen, fenicul, anason sunt recunoscute pentru efectele de calmare a durerilor provocate de colici. Se recomandă ca acestea să fie  consumate de mamă, în perioada în care alăptează, deoarece substanțele benefice sunt transmise prin lapte către bebeluș.

Pentru bebeluș se poate administra – chiar de la naștere – ColiPrev, un supliment alimentar de enzima lactază. Este din sursă naturală, da!, sub formă de picături și are activitate intensă. Nu conține zahăr și nici alcool. Eficiența produsului e susținută de concentrația de enzima lactază (cea mai mare de pe piață la momentul dat), enzimă ce facilitează digerarea lactozei din lăpticul nou-născutului, eliminându-se astfel cauza durerilor abdominale.

N.B. Practic, este vorba despre ColiCalmin care a devenit Coliprev. Formula este aceeași, doar numele este altul acum.

De ce ColiPrev?

ColiPrev acționează direct asupra cauzei primare a colicilor, și anume deficiența temporară de lactază, calmând astfel durerile abdominale.

Nu necesită timp de așteptare din momentul preparării și până la administrare, nu necesită păstrarea la rece după desigilare și are cel mai bun raport calitate-preț. În plus, poate fi administrat sugarilor încă de la naștere și nu sunt cunoscute efecte adverse.

Bine de știut!

Lactoza NU trebuie eliminată din alimentația sugarului, dar este recomandat să facilităm scindarea acesteia în cele 2 componente (glucoza și galactoza) în prezența enzimei lactază, pentru o bună digestie. Studii în domeniu susțin că beneficiile lactozei în alimentația sugarului sunt superioare dezavantajelor. Astfel, lactoza asigură aproximativ 40% din energia necesară nou-născutului și facilitează absorția calciului și a fierului în organism asigurându-se sănătatea microflorei intestinale. Mai mult, galactoza rezultată prin scindarea lactozei este încorporată în mod direct, ca și galactolipide, în sistemul nervos central.

Câștigă un produs ColiPrev pentru bebelușul tău!

Dacă ești viitor sau proaspăt părinte, te invit la CONCURS! Am un produs ColiPrev pentru bebelușul tău. Lasă-mi un mesaj – în secțiunea de comentarii de la postarea care anuță concursul pe Facebook – în care să-mi spui ce înseamnă pentru tine să fii mamă, respecitv tată. Un cuvânt, o emoție, un emoticon, orice. Apoi, nu uita să dai SHARE acestui articol.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți, în data de 30 iunie și anunțat pe pagina de Facebook Solonaria.

Succes!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *