Tartă cu prune și poftă de viață
Lifestyle

Tartă cu prune și poftă de viață

Când ai prune proaspete în frigider și vrei să te bucuri de ele într-o altă formă, cauți repede o rețetă demențială pe internet. Și găsești! Tartă cu prune sau, mai bine, cheesecake să fie! Sună mai pretențios și, la gust, chiar e!

Las rețeta aici. E tradusă din rusă, deci, e și mai gustoasă!

INGREDIENTE:

Pentru blat: 125 g unt; 30 g zahăr; 200 g făină; 1 ou.

Pentru umputură: 2 ouă; 100 g zahăr; 600 g prune; 200 g brânză de vaci; 60 g amidon; 125 ml smântană.

MOD DE PREPARARE:

tarta cu prune

1 . Se amestecă bine toate ingredientele pentru blat. Se unge tava cu unt. Se întinde aluatul în tavă, urcând marginile în sus.

2 . Prunele, fără sâmburi, se presară cu zahăr. Ouăle, amidonul și smântâna se amestecă bine, într-un bol separat (noi am folosit blenderul). Apoi, prunele trebuie aranjate în tavă, pe blat. Iar deasupra se toarnă compoziția.

3 . Se setează cuptorul la temperatura de 180°C. Se pune tarta în cuptor și, în 40 de minute, e gata.

 

Atenție, frige! 😀

 

P.S. Pozele nu arată foarte instagramabil, dar la gust – credeți-mă! – este yammy-yammy! Poftă bună!

2 Comment

  1. La fix ai pus articolul. Tocmai am primit o punga de prune bune de la Breaza… bag maine o incercare, tot e cuptorul nou 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *