A spus cineva cheesecake cu căpșune
iMaMA

A spus cineva cheesecake cu căpșune?

Da, eu am fost aia! Am comandat o porție homemade by al meu soț, pentru că e weekend, pentru că se pricepe, pentru că mi-a trimis mama multă brânză proaspătă de vaci și pentru că, pe bune! sunt arhipline tarabele cu căpșune în piețe!

Comanda a fost preluată fără probleme. Însă, se putea fără? au fost emise și câteva condiții pentru a putea face posibilă livrarea: eu îl adorm pe cel mic contra el gătește cu cel mare. Mi-a convenit! Bătut palma! Hai cu spor, și pentru unii și pentru alții!

Doar că eu mi-am terminat task-ul înaintea lor, așa că am mers în bucătărie și i-am deranjat cu pozele mele. Nu le-a convenit, dar… n-au avut ce să-mi facă. Sper măcar vouă să vă placă.

Ingrediente cheesecake cu căpșune

Pentru aluat: 200 g de făină; 150-200 g de unt; 2 ouă; 2 linguri de zahăr; un vârf de linguriță de sare.

Pentru umplutură: 500 kg brânză de vaci; 3 linguri de smântână; 1 pahar de zahăr; 3 linguri de făină; esență de vanilie; 3 ouă; 400 g căpșune.  

 cheesecake cu căpșune

Mod de preparare cheesecake cu căpșune

Se topește untul. Se adaugă zahărul, făina, ouăle, sarea și se amestecă bine. Gata aluatul. Acesta trebuie întins bine în tava pentru copt.

Partea a doua e la fel se simplă. Într-un vas separat se pune brânza, smântâna, zahărul, esența de vanilie, ouăle și se bat la mixer până brânza devine foarte fină. Se adaugă făina și se continuă baterea la mixer. Compoziția e gata. Aceasta se toarnă peste aluat și se strecoară în interior un strat de căpșune.

Tarta se coace în cuptor, la o temperatură de 180 °C, timp de 60 de minute.

 

Eu știu că nu se înțelege nimic din poză, dar credeți-mă! a ieșit o bucurie de gust, din ală de nu vrei să împarți felia cu nimeni. Sau poate că nici nu trebuie să mă credeți, căci se poate ghici ușor, din mixul de ingrediente, ce savoare are tarta asta cu brânză și căpșune, nu?

Atenție! Am și o reclamație. Se cuvine în asemenea împrejurări. 😉 Deci, când tarta e gata, nu e chiar gata, pentru că trebuie să aștepți să se răcească înainte de a o servi. Și ”răcirea” asta durează mai mult decât prepararea, și cade fix pe umerii clientului, în cazul de față, umerii au fost ai mei!

Într-un final, poftă bună am avut, alături de un ceai negru aromat Riston, formulă cu care obișnuim să ne savurăm porția de dulce.

Reteta cheesecake cu căpșune

Sper că v-am făcut poftă! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *