Necesarul bebeluşului
iMaMA

Necesarul bebeluşului: ce ne trebuie cu adevărat?

Orice părinte poate confirma, primul atac de panică este provocat de atotcuprinzătoarea listă cu necesarul bebeluşului, dar oare chiar e nevoie de atât de multe lucruri de cumpărat precum încearcă să ne inducă marile companii de „articole-bebe”?

Doamne! Ce bine că nou-născuţii n-au treabă cu snobismul, iar fericirea lor nu depinde de eticheta de pe haină, de preţul pătuţului sau modelul căruciorului în care sunt transportaţi. Dacă la prima sarcină m-a luat ameţeala când am intrat în magazinele dedicate piticilor, la cel de-al doilea copil am ştiut din start că LESS is MORE.

Lista pentru mama și nou născut

Nebunia începe încă de la pregătirea trusoului de maternitate: scutece, şerveţele umede, body-uri cu mânecă scurtă şi lungă, salopete colorate, pijamăluţe imprimate, căciuliţe haioase, mănuşele şi şoseţele, păturici călduroase, prosop pufos, şampon delicat, cremă blândă, unguent pentru funduleţ, ulei de corp, scoică de transportat.

Pentru acasă, lista continuă cu pătuţ, saltea, lenjerie de pat, sac de dormit, masă de înfăşat, lampă de veghe, fel şi fel de jucării, cădiţă de baie, termometru pentru cameră şi baie, colac de gât pentru bebeluşi, detergent de rufe antialergic, ser fiziologic pentru curăţarea năsucului, glicerină boraxată pentru guriţă, aspirator nazal, scaun electric muzical, balansoar şi leagăn, covoraş pentru activitate, sisteme de monitorizare bebe (video sau audio) etc.

Nici la categoria alăptării naturale lucrurile nu sunt mai simple: pompă de sân (mie mi-a fost de mare ajutor), tampoane de sân, serveţele speciale, apărătoare de sân, pernă pentru alăptat, sutien de alăptat şi alte piese vestimentare create special pentru alăptare. Tot aici intră şi biberoanele (pentru orele în care lipseşti de lângă bebe şi îi laşi lăptic la frigider), care atrag după sine: recipient depozitare lapte de sân, încălzitor, sterilizator, tetine, perie de curăţat.

De neglijat este şi transportarea bebeluşului, cu ale sale propuneri: scaun de maşină (pentru început e nevoie de scoică), cărucior de cursă lungă, wrap/port-bebe (o investiţie bună, care îţi permite să-ţi porţi odrasla pe corp şi să ai mâinele libere).

Partea cu adevărat copleşitoare este că fiecare element înşiruit în lista de mai sus se bifurcă, parcă la infinit, în fel şi fel de modele, care mai de care mai complexe, performante, arătoase. Partea bună este că, în realitate, bebeluşii au nevoie de mult mai puţine lucruri decât tindem noi să credem şi nu e cazul să ne transformăm casa într-un depozit cu achiziţii care mai mult ar putea să ne complice viaţa decât să ne-o uşureze.

Baftă la cumpărături și… nu uitați, luați-o ușor! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *