Fata babei si fata mosului la OPERA COMICA
iMaMA

”Fata babei și fata moșului” povestită în pași de dans

M-am uitat în programul Operei Comice și m-am oprit la ”Fata babei și fata moșului”. Când am văzut că e BALET, am zis că e o greșeală. Am verificat: pe site – balet, pe afiș – balet, pe Facebook – balet. Nu se poate, merg să mă conving! Mi-am luat armata de băieți cu mine și am ocupat 4 locuri în Sala UnderGrant.

Și… ce să vezi, B A L E T e! Coregraf: Mihai Babușka.

”Fata babei și fata moșului” în pași de dans, WOW! Și chiar a fost frumos. Pentru că, mai frumos decât scrie Creangă, povestește Opera Comică! În plus, muzica ne-a relaxat, iar comicul situațiilor ne-a distrat.

Montarea spectacolului păstrează firul clasic al poveștii, decorul este foarte simplu, iar personajele –fantastice. Cumva, fiecare personaj cu personalitatea și grația sa. 😀 Sfânta Duminică a fost o apariție, într-adevăr! Ce mult mi-a plăcut de ea! Apoi, baba și cu fata ei ne-au făcut să râdem încontinuu, iar fata moșului ne-a încântat cu bunătatea, hărnicia și blândețea ei. Și celelalte personaje (cățelușul, fântâna, cuptorul etc.) au adus multă bucurie pe scenă și ne-au făcut să ne simțim ca-ntr-o POVESTE.

Am aplaudat la final, evident, iar când am ieșit din sala de spectacol am început să ne certăm. Băieții susțin că fata babei (rolul) a fost jucat de un actor bărbat, iar eu nu îi cred. Ajutor! Unde găsesc distribuția?!!!

***

Mai sunt povești de Ion Creangă transpuse în spectacole de Opera Comică pentru Copii: „Punguța cu doi bani”, „Ivan Turbincă” și „Harap Alb”. Trebuie să mergem. Neapărat să mergem să le vedem!

Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *